DESIGNED BY joomla2you
    • Judeţul Buzău este situat în sud - estul României şi se învecinează cu judeţele Braşov, Brăila, Covasna, Vrancea, Ialomiţa şi Prahova, deţinând 2,6% din suprafaţa ţării.
    • Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.
    • Aflat la a XX-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

Actiuni 2017

 

SEMINAR ”NOUTĂȚI ISO 9001:2015”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în colaborare cu SYSCERT – partener internațional TÜV HESSEN Germania a organizat Seminarul  ”Noutăți ISO 9001:2015” .

Standardul cu cea mai largă aplicabilitate la nivel mondial ISO 9001 a fost completat în ediţia din 2015 cu o serie de aspecte noi: contextul organizaţiei, părţi interesate, abordarea riscului, cunoştinţeorganizaţionale, controlul proceselor, produselor şi serviciilor furnizate din exterior.

Seminarul a avut loc marți, 12 decembrie 2017, începând cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzău, din str. Unirii, bl. 10BCD, sala de conferințe. Participarea este gratuită.

S-au abordat în mod practic conceptele noii ediții, modificările faţă de vechea ediţie ISO 9001:2008 şi a fost prezentată abordarea tranziţiei la ISO 9001:2015.

Seminarul a fost susţinut de dl. dr. Ing. Ciobanu Emil, auditor senior la organismul de certificare TUV Hessen, director la SYSCERT SRL, partener internaţional al TUV HESSEN.

 

Festivitatea de premiere a firmelor clasificate

în TOP 2017

Aflat la a XXIV-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şiinternaţional.

Realizând anual TOP-ul firmelor, CCIA Buzău îşi probează posibilitatea şi disponibilitatea de a fi un arbitru imparţial al mediului de afaceri buzoian, contribuind astfel la promovarea  excelenţei în afaceri

Ne înclinăm în faţaperformanţeişi de aceea, încercăm, an de an, să adunăm laolaltă învingătorii, să oferim trofee şi diplome, ca măsură a dimensiunii reuşitelorobţinute peste timp şi mai presus de recunoaşterea meritelor, ne dorim să-i facem cunoscuţi.

Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP - ului 2017 a avut loc joi, 16 noiembrie 2017, orele 18:00 la Centrul de evenimente Nova Imperial din Buzău.

            Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: BCR,  B.R.D. - GROUPE SOCIETE GENERALE,  CREDIT AGRICOLE și GENERALI.

Sponsorul evenimentului a fost și în acest an SC ANGROSISTUL SRL Buzău.

            La festivitate au participat reprezentanţi ai firmelor premiate, precum şireprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 300 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a premiat cu această ocazie  20 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat.

Centrul Europe Direct Buzău a adus  din nou  în atenția participanților  la eveniment, eforturile unor companii buzoiene  în ceea ce privește implementarea și respectarea principiilor și valorilor responsabilității sociale a întreprinderilor, oferind TROFEE RSI.

CURS ARHIVAR

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a organizat, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare cursul de formare profesională-inițiere în arhivistică pentru ocupaţia„ARHIVAR”.Cursul a fost organizat începând cu 15 iunie 2017.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale șiMinisterul Educației Naționale  și este autorizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări.

Obiectivul cursului  a fost de a pregăti persoane pentru ocupația de ARHIVAR - cod COR 441501.

Programul de formare a fost destinat persoanelor care fie ocupă funcţia de arhivar sau îndeplinesc atribuţii pe linie de arhivă la nivelul unei organizaţiişi doresc să-şi actualizeze cunoştinţele/să-şiperfecţioneze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-şi dezvolte competenţe în acest sens sub îndrumarea formatorilor în domeniu. 

Programul cursului a constat în expuneri, dezbateri, studii de caz şiaplicaţii practice privind operaţiunile arhivistice desfăşurate de creatorii şideţinătorii de documente asupra materialului documentar rezultat în urma activităţiişi are drept finalitate dobândirea competenţelor prevăzute în standardul ocupaţional: redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informaţiilor din documente şi conservarea arhivei în depozit.

 

Salonul Auto Buzău Buzău 2017 ediţia a XII-a

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, a organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada  8-12 iunie 2017, în Piaţa Dacia, SALONUL AUTO BUZĂU 2017 ediţia a XII-a.

Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu - Dacia, Renault, Nissan, Peugeot, Citroen, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Toyota, Lexus, Hyundai, Mercedes, Skoda, Volkswagen, DasWeltauto, Ford, BMW, mașini electrice și hybrid.

Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuripromoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

 

 

 

Proiect A new ENTRance - Workshop  “Start-up“

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, derulează în perioada septembrie 2016 – august 2018 proiectul  “A new ENTRance – Dezvoltarea de instrumente inovatoare pentru promovarea antreprenoriatului în rândul romilor”  proiect realizat în cadrul Programului ERASMUS+. CCIA Buzău are calitatea de partener în acest proiect. Aplicantul este JungendStil e.V. – ONG activ la nivel European în domeniul mobilității, integrării și a învățării pe tot parcursul vieții – Germania, iar ceilalți parteneri sunt din Grecia, Ungaria și România.

Rezultatele așteptate în urma implementării acestui proiect  sunt:

-       Primele cursuri specifice de antreprenoriat pentru romi – realizarea unui curriculum specific adaptat educației, pieței muncii precum și nevoilor specifice grupului țintă;

-       Dezvoltarea unui Instrument de auto-evaluare on-line pentru examinarea antreprenorilor, care va asigura includerea competențelor IT&C, răspunzând astfel necesității de introducere în domeniul educației adulților a unor elemente specific erei digitale;

-       Realizarea ghidului "Antreprenoriatul în 101 măsuri", va sprijini persoanele de etnie romă să înțeleagă că antreprenoriatul este o alternativă reală la șomaj și la ocuparea forței de muncă în rândul acestora.

În perioada 14-19 martie 2017 CCIA a fost gazda întâlnirii partenerilor din acest proiect și a organizat în colaborare cu aceștia Workshopul  “Start-up“.

În cadrul workshop-ului a fost realizată o scurtă prezentare a proiectului precum și a obiectivelor și rezultatelor așteptate.

S-a făcut și o scurtă introducere în Curriculum pentru cursurile de educație antreprenorială.

Alte subiecte care au fost abordate:

-       Beneficiilor cursurilor de antreprenoriat pentru romi;

-       Beneficiilor noului Curriculum pentru instituțiile de educație a adulților;

-       Condiții premergătoare pentru o afacere start-up de succes, în general, și pentru romi în special;

-       Cooperare și comunicare în cadrul rețelei de stakeholders creată la Buzău.

 

 

Proiect A new ENTRance – Întâlnire cu stakeholders

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a organizat în data 06.03.2017 o întâlnire ocazionată de prezentarea proiectului “A new ENTRance – Dezvoltarea de instrumente inovatoare pentru promovarea antreprenoriatului în rândul romilor”  proiect realizat în cadrul Programului ERASMUS+. CCIA Buzău are calitatea de partener în acest proiect. Aplicantul este JungendStil e.V. – ONG activ la nivel European în domeniul mobilității, integrării și a învățării pe tot parcursul vieții – Germania, iar ceilalți parteneri sunt din Grecia, Ungaria și România.

Întâlnirea are ca scop și realizarea unui schimb de păreri legate de nevoile grupului țintă.

 

Întâlnire

organizată cu ocazia vizitei efectuate de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România

 

Joi,  2 martie 2017, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău l-a avut ca oaspete pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, domnul Andrei Grinkevich.

Domnul Președinte Ionel GAGU a prezentat Domnului Ambasador, potenţialul economic al judeţului Buzău precum şi principalele oportunităţi de cooperare.

Domnul Ambasador a făcut o interesantă prezentare a oportunităților economice, inclusiv informații privind dezvoltarea economică a republicii Belarus, care pot fi folosite pentru a promova interesele cooperării belaruso-române.

S-au purtat discuții pe marginea subiectelor prezentate și de asemenea pentru organizarea de misiuni economice a oamenilor de afaceri din județul Buzău în Republica Belarus și a celor din Republica Belarus în județul Buzău.

S-a convenit de asemenea să se facă și un schimb de oportunități de afaceri de ambele părți.

 

 

Sesiune de informare

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău au organizat o sesiune de informare cu privire la  apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 2 - ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”,  Prioritatea de investiții 2.2 – ”Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

 

De asemenea, a avut loc și o instruire privind utilizarea MySMIS - sistemul electronic de depunere a aplicațiilor în vederea evaluării.

 

Evenimentul a avut loc în data de 20 februarie 2017, începând cu ora 11:00, la Sala D. Filipescu din cadrul Consiliului Județean Buzău, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 48. Au participat 48 reprezentanți ai societăților interesate de prioritate de investiții 2.2.

Parteneri

 

Copyright (c) www.cciabuzau.ro 2014. All rights reserved.