DESIGNED BY joomla2you
    • Judeţul Buzău este situat în sud - estul României şi se învecinează cu judeţele Braşov, Brăila, Covasna, Vrancea, Ialomiţa şi Prahova, deţinând 2,6% din suprafaţa ţării.
    • Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.
    • Aflat la a XX-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

Actiuni 2016

Festivitatea de premiere a firmelor clasificate

în TOP 2016, ediţia a XXIII-a

Aflat la a XXIII-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

TOP–ul firmelor buzoiene a devenit o competiţie tradiţionala a operatorilor economici din judeţ,  un eveniment de marcă în activitatea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău şi deopotrivă în viaţa comunităţii locale de afaceri.

Realizând anual TOP-ul firmelor, CCIA Buzău îşi probează posibilitatea şi disponibilitatea de a fi un arbitru imparţial al mediului de afaceri buzoian, contribuind astfel la promovarea  excelenţei în afaceri

Ne înclinăm în faţa performanţei şi de aceea, încercăm, an de an, să adunăm laolaltă învingătorii, să oferim trofee, distincţii şi diplome, ca măsură a dimensiunii reuşitelor obţinute peste timp şi mai presus de recunoaşterea meritelor, ne dorim să-i facem cunoscuţi.

Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP - ului 2016 a avut loc joi, 10 noiembrie 2016, orele 18:00 la restaurantul PIETROASA din Buzău.

            Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: BCR,  B.R.D. - GROUPE SOCIETE GENERALE și  SC ANGROSISTUL SRL Buzău.

            La festivitate au participat reprezentanţii ai firmelor premiate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 350 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, Asociația pentru sprijinirea IMM-urilor buzoiene și Centrul Europe Direct au premiat. 28 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat.

Cu această ocazie CCIA a editat Catalogul Topul Firmelor 2016, încredinţaţi fiind că potenţialul informaţiilor prezentate în ediţia din acest an va fi valorificat pe deplin.

CCIA Buzău felicită pe această cale societăţile comerciale care au reuşit să obţină rezultate deosebite într-un context economic mondial defavorabil  şi dorim ca experienţa şi succesul lor să constituie un real stimul pentru progresul comunităţii de afaceri buzoiene.

SALONUL AUTO BUZĂU 2016 ediţia a XI-a

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, a organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada  2-5 iunie 2016, în Piaţa Dacia, SALONUL AUTO BUZĂU 2015 ediţia a XI-a.

Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu - DACIA, RENAULT, NISSAN, FIAT, JEEP, PEUGEOT, CITROEN, HYUNDAI, TOYOTA, MERCEDES BENZ, LEXUS, FORD, BMW, MINI COOPER, SKODA, VOLKSWAGEN și DAS WELTAUTO. Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuri promoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

 

FESTIVITATE DE PREMIERE

Vineri 20 mai 2016, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău și Centrul Europe Direct Buzău au premiat într-un cadru festiv  excelența. La Colegiul B.P. Hașdeu a avut loc festivitatea de premiere a olimpicilor hașdeieni, performeri ai anului 2016, precum și a profesorilor care i-au îndrumat.

Cei 10 elevi care au primit premii la olimpiadele naționale și internaționale precum și cei 7 profesori îndrumători au primit premii în bani și diplome de excelență pentru rezultatele obținute.

Seminar Platforma de simulare de business SimTeam

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau si Centrul Europe Direct  Buzau  în colaborare cu compania de training si consultanta EXELO Training & Development,          s-au întalnit cu oamenii de afaceri buzoieni  miercuri, 20 aprilie 2016,  pentru a descoperi SimTeam, o platforma de simulare de business care transpune online toate provocarile operationale ale unei organizatii bazate pe proiecte.

Participantii au intrat pe rand, în rolurile unui Director General, Director Financiar, Director de Resurse Umane sau Director de Vanzari si-au testat abilitatile de lucru în echipa, au construit  strategii de luare a deciziilor, au  castigat  proiecte, au  angajat cei mai potriviti oameni, au înfruntat  competitia si si-au  atins, sau nu, scopul stabilit. 

Totul s-a întamplat online, conform unui scenariu definit împreuna cu trainerul si în parametri foarte apropiati de provocarile unei afaceri reale. Cu ajutorul SimTeam s-au putut lua  decizii, fara a fi necesara plata costurilor pentru greselile de management din viata reala.

Platforma SimTeam este cel mai bun mod de a întelege cum functioneaza si ce beneficii poate aduce platforma, organizatiilor care vor sa testeze abilitatile strategice, decizionale si de lucru în echipa ale angajatilor. 

Maestrul de ceremonii al acestui eveniment a fost  domnul Mircea Mihai, Director Executiv EXELO Training&Development. 

Prezentarea a fost de mare interes pentru participanti.

 

Pregatirea IMM – urilor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin fonduri europene  2014-2020  

 

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau, Centrul Europe Direct Buzau în colaborare cu firma Structural Expert SRL Buzau, au organizat seminarul de prezentare:

« Pregatirea IMM – urilor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin fonduri europene  2014-2020  »

Seminarul a avut loc Joi 14 Aprilie 2016, începand cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzau, din str. Unirii, bl. 2B, sala de conferinte.

Scopul seminarului a fost de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finantarilor nerambursabile prin fondurile structurale.

Durata prezentarii a fost de aproximativ trei ore si au fost abordate urmatoarele teme:

Noutati în accesarea fondurilor europene în executia bugetara 2014-2020; 

Criterii de eligibilitate a solicitantului;

Eligibilitatea proiectelor;

Cheltuielile eligibile;

Contributia proprie a solicitantului si valoarea maxima a finantarii nerambursabile;

Asigurarea cofinantarii si a cheltuielilor neeligibile;

Etapele desfasurarii unui proiect;

Achizitii publice;

Finantarea proiectului;

Returnarea finantarii nerambursabile.

 Prezentarile au fost facute de reprezentanti ai SC Structural Expert SRL Buzau, iar participarea gratuita.

Au participat reprezentanti de la 25 societati comerciale buzoiene.

 Masa Rotunda “Green Business Index 2016”

 Asociaţia Green Revolution, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau si Centrul Europe Direct Buzau, au organizat, joi 10 martie 2016, la sediul CCIA Buzau  

Proiectul multianual Green Business Index a fost lansat în 2010 si reprezinta barometrul responsabilitaţii faţa de mediu a companiilor din Romania. 

GBI este singurul instrument gratuit de  evaluare a performantei de mediu conform ISO 14031 din Romania, un mecanism de promovare si monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru îmbunatatirea performantei de mediu.

Green Business Index (GBI) are un dublu rol: ajuta companiile sa îsi evalueze impactul asupra mediului si eficienţa în managementul mediului, sa identifice oportunitaţi noi pentru reducerea acestuia si pentru cresterea eficienţei utilizarii resurselor, într-un mediu concurenţial în care clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la preocuparile de mediu si la oferta de produse si servicii ecologice ale companiilor, iar pe de alta parte, pentru publicul larg, GBI este un instrument prin care acesta devine constient si mai bine informat cu privire la preocuparile companiilor legate de protejarea mediului  înconjurator.

Participarea la Masa Rotunda, a oferit oportunitatea de a afla care sunt beneficiile evaluarii gratuite a performanţelor de mediu ale companiei si cum se poate gestiona eficient impactul de mediu în toate aspectele acestuia.

Agenda Mesei Rotunde fost:

•Proiectul Green Business Index - aspecte generale; 

•Avantajele participarii la GBI si modele de succes; 

•Pauza de cafea;

•Serviciile GBI si modalitatea de utilizare; 

•Discutii si colectarea impresiilor.

Au participat reprezentanti de la 17 societati comerciale buzoiene.

 Pregatirea firmelor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin  Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)

 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau, Centrul Europe Direct Buzau în colaborare cu firma Structural Expert SRL Buzau, au organizat seminarul de prezentare:

Pregatirea firmelor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)  

Seminarul a avut loc  Joi 11 februarie 2016, începand cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzau, din str. Unirii, bl. 2B, sala de conferinte.

Scopul seminarului a fost de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finantarilor nerambursabile prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) în cadrul PROGRAMULUI NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020. 

Au fost abordate urmatoarele teme:

Informatii generale privind « PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ»

Criterii de eligibilitate a solicitantului;

Eligibilitatea proiectelor;

Cheltuielile eligibile;

Contributia proprie a solicitantului si valoarea maxima a finantarii nerambursabile;

Asigurarea cofinantarii si a cheltuielilor neeligibile;

Etapele desfasurarii unui proiect;

Achizitii publice;

Finantarea proiectului;

Returnarea finantarii nerambursabile.

 Prezentarile au fost facute de reprezentanti ai SC Structural Expert SRL Buzau, iar participarea gratuita.

Joi 28 ianuarie 2016,  la sediul CCIA BUZĂU,  a avut loc o masa rotunda la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri buzoian  si ai AJFP Buzau.

Întalnirea a fost ocazionata de arondarea fiscala a 207 societati comerciale buzoiene, contribuabili mijlocii,  bune platnice, la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa, începand cu 01.02.2016.

Asteptat ca o mana cereasca si considerat o solutie magica ce va rezolva multe din problemele sistemului de taxe si impozite romanesc, noul Cod Fiscal a intrat în vigoare. Documentul aduce modificari esentiale atat impozitului pe profit, regimului microîntreprinderilor, impozitului pe venit, contributiilor sociale, taxei pe valoarea adaugata, cat si taxelor locale.

Reprezentantii AJFP au oferit raspunsuri la întrebari legate de noul Cod Fiscal. 

Totodata s-a discutat vis a vis de  strategia de urmat prin care sa contestam temeinicia  hotararii administrative de arondare fiscala la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa, hotarare antiproductiva si de natura sa conduca la un centralism excesiv, deosebit de daunator pentru comunitatea de afaceri buzoiana.

Ca urmare a discutiilor purtate  s-au desprins urmatoarele întrebari importante la care oamenii de afaceri afectati de acest ordin astepta, cat mai curand posibil, un raspuns de la AJFP Buzau, prin intermediul CCIA Buzau:

-Care sunt conditiile pentru ca o societate sa fie încadrata la contribuabili mijlocii si sa fie arondata fiscal la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa ??

-Certificatele de atestare fiscala se pot obtine printr-o solicitare on-line si apoi sa fie ridicate în original  de la AJFP Buzau???

-Care va fi relatia cu Trezoreria???? Firmele vor fi obligate sa deschida conturi la Trezoreria Constanta???

CCIA Buzau a transmis firmelor participante si nu numai raspunsul primit de la AJFP Buzau la aceste întrebari.

 

Parteneri

 

Copyright (c) www.cciabuzau.ro 2014. All rights reserved.