DESIGNED BY joomla2you
    • Judeţul Buzău este situat în sud - estul României şi se învecinează cu judeţele Braşov, Brăila, Covasna, Vrancea, Ialomiţa şi Prahova, deţinând 2,6% din suprafaţa ţării.
    • Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.
    • Aflat la a XX-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

Centrul Europe Direct Buzau

CENTRUL EUROPE DIRECT BUZĂU, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău în cadrul punctului de lucru din Buzău, str. Unirii, bl. 2B, parter, face parte din Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct existente la nivelul Uniunii Europene şi este unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia, la nivel local. Comisia Europeană vine în sprijinul cetăţenilor europeni cu serviciul Europe Direct, prin intermediul Centrului de contact Europe Direct şi prin Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct.
MISIUNEA CENTRULUI EUROPE DIRECT BUZĂU este să contribuie la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice. 

Programul Iniţiativa pentru IMM-uri (SMEi)

Programul Iniţiativa pentru IMM-uri (SMEi) este un instrument de garantare oferit de Comisia Europeană, Fondul European de Investiţii (FEI), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Statul Român, în vederea facilitării accesului la finanţare pentru IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici sau medii), dar şi pentru persoanele fizice autorizate (PFA) şi profesiunile liberale, prin implementarea instrumentului de garantare neplafonată.

Având în vedere parteneriatul deja relizat între FEI şi BRD – Groupe Société Générale în cadrul programului, procesul de obţinere a garanţiei se desfăşoară concomitent cu aprobarea creditului de către bancă. Următoarele informaţii sunt necesare pentru obţinerea unui credit pentru capital de lucru sau a unui credit pentru investiţii de la BRD, garantat prin intermediul programului menţionat:

Programul poate fi accesat de companiile care îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate, menţionate în continuare:

-           sunt încadrate în categoria IMM, conform legislaţiei naţionale şi europene (< 250 de angajaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală sub 50.000.000 Euro/ deţin active totale care nu depăsesc 43.000.000 Euro);

-           sunt înregistrate şi îşi desfăşoară activitatea în România;
-           activează în domeniile considerate transparente în cadrul schemei de ajutor de minimis;
-           şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor de asigurări;
-           respectă regula de cumul stabilită de lege privind ajutorul de minimis (maxim 200.000 Euro, echivalent în Lei, respectiv 100.000 Euro, echivalent în Lei, pentru societăţile care activează în sectorul transportului rutier);
-           îndeplinesc criteriile de eligibilitate bancară pentru acordarea de credite.

Avantaje:

-           garanţia FEI acoperă 60% din valoarea creditului acordat IMM;
-           alte garanţii în completarea garanţiei FEI, conform normelor interne ale băncii, a căror valoare este sub nivelul solicitat de bancă în cazul unui credit standard;
-           dobânzi şi comisioane reduse faţă de nivelul standard;
-           credite acordate în cadrul „Iniţiativei pentru IMM” se încadrează în schema de Ajutor de minimis;
Maturitate: a) minim: 24 luni; b) maxim: 120 luni.
Valoare maximă a creditelor:
-           22.700.000 Lei (valoarea totală a facilităţilor acordate unui client, calculate la nivel de grup);
-           în mod specific, pentru Programul Orizont 2020:
a)   minim: 25.000 Euro (echivalent în Lei);
b)   maxim: 7.500.000 Euro (echivalent în Lei).

Informaţii suplimentare referitoare la obţinerea unui credit BDR garantat din fonduri europene se pot accesa la: https://www.brd.ro/initiativa-pentru-imm .

Credite bancare similare, garantate prin instrumentul financiar Programul Iniţiativa pentru IMM, pot fi accesate şi prin Raiffeisen Bank (https://www.raiffeisen.ro/produse-si-servicii/finantare/finantare-programe-eif/initiativa-pentru-imm/ ) sau Banca Transilvania (https://www.bancatransilvania.ro/pentru-companii/imm/credite-imm/credite-poimm/ ).

Copyright (c) www.cciabuzau.ro 2014. All rights reserved.